Tofu met si­naas­ap­pel-gem­ber­snij­bo­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp met de sojasaus, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg 4 eetlepels water toe. Roer dit mengsel door de snijbonen. Maak laagjes van de ongekookte rijst, de snijbonen en de tofureepjes in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.