Rijst­cur­ry met lam­slap­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of wok en fruit de ui en knoflook met 1 eetlepel currypasta op laag vuur. Wrijf de lamslapjes in met 1 eetlepel currypasta. Roer de tomatenblokjes en de kokosmelk door het uimengsel en laat het geheel nog 1 minuut sudderen. Meng de ongekookte rijst, doperwten en de stukken lamsvlees in de ovenschaal en schep de currysaus erdoor. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven en laat het gerecht in 10-15 minuten verder gaar worden. Neem de rijstcurry uit de oven en strooi de koriander erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.