Rijst­cur­ry met lam­slap­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 15 min wachten
(134)waardeer
Een lekker indiaas recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, olie, uien, knoflook, Indiase currypasta, lamslapjes, tomatenblokjes, kokosmelk, basmatirijst, doperwten en verse koriander Indiaas hoofdgerecht 4 personen 475 kcal
3 134

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of wok en fruit de ui en knoflook met 1 eetlepel currypasta op laag vuur. Wrijf de lamslapjes in met 1 eetlepel currypasta. Roer de tomatenblokjes en de kokosmelk door het uimengsel en laat het geheel nog 1 minuut sudderen. Meng de ongekookte rijst, doperwten en de stukken lamsvlees in de ovenschaal en schep de currysaus erdoor. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven en laat het gerecht in 10-15 minuten verder gaar worden. Neem de rijstcurry uit de oven en strooi de koriander erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 475 kcal
  • Eiwit 29 g
  • Vet 20 g
  • Koolhydraten 29 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.