Ci­troen­ta­gli­a­tel­le met zalm en gar­na­len

Waan je op een terrasje aan de Italiaanse kust met deze supersnelle pasta met zalm en garnalen.

(374)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Waan je op een terrasje aan de Italiaanse kust met deze supersnelle pasta met zalm en garnalen. 4 personen
3 374

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoliroosjes in water met een beetje zout in 5-7 min. beetgaar.
  2. Schep de garnalen en de zalmsnippers in een grote kom. Pers de citroen uit en roer het citroensap en de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de hete pasta en de broccoli door de saus.
  3. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de olijven en de peterselie.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Citroentagliatelle met zalm en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­ta­gli­a­tel­le met zalm en gar­na­len

1
1
  • 500 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 600 g broccoliroosjes

Kook de broccoliroosjes in gezouten water in 5-7 min. beetgaar.

3
3
  • 125 g roze garnalen
  • 200 g zalmsnippers
  • ½ citroen
  • 125 ml crème fraîche

Schep de garnalen en de zalmsnippers in een grote kom. Pers de citroen uit en roer het citroensap en de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

4
4

Schep de hete pasta en de broccoli door de saus.

5
5
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 1 el peterselie

Snijd de olijven in plakjes. Snijd de peterselie fijn.

6
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de olijven en de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.