Rijst­sa­la­de met sar­di­nes en cour­get­te

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 1-2 minuten op laag vuur. Schep de rijst erdoor en voeg 500 ml water en zout naar smaak toe. Kook de rijst afgedekt op laag vuur in 10 minuten gaar. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in lange, dunne plakken. Bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-5 minuten mooi bruin en gaar. Strooi er zout en peper over. Laat de sardines in een zeef uitlekken ensnijd de tomaten in stukjes. Schep de tomaten door de rijst en serveer de rijst-salade in vier diepe borden. Leg de sardines en gegrilde courgettelinten erop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.