Groe­ne sa­la­de met ge­gril­de kip­fi­let

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng 2 eetlepels sinaasappelsap met de chilisaus, sojasaus en roerbakolie tot een marinade. Halveer de kipfilets in de lengte, bestrijk de stukken rondom met de marinade en leg ze in een hete grillpan. Gril de kip in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer de stukken regelmatig en bestrijk ze voor het keren steeds met de marinade. Snijd de puntjes van de haricots verts en kook ze in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd hem daarna in schuine plakken. Knip de tuinkers van het bedje. Roer in een kom de Griekse yoghurt met 2-3 eetlepels sinaasappelsap en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de haricots verts en komkommer erdoor en verdeel de salade over 2 borden. Leg de stukken gegrilde kip erop en strooi de tuinkers erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.