Ge­flam­beer­de ap­pel­tjes met pas­tis en ijs

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
  2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.
  3. Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
  4. Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.

Tip:

In plaats van ijs kunt u appeltaart bij de appeltjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.