Zweed­se mos­se­len

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ansjovis 1 minuut. Leg de mosselen erop en kook ze met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar. Schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen voor serveren met dille. Roer een sausje van de crème fraîche met de mierikswortel en zout en peper naar smaak en serveer dit bij de mosselen.

Tip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.