Quesa­dil­la's met cour­get­te en ham

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schaaf met een kaasschaaf 24 lange, dunne plakken van de courgettes. Bestrijk de tortilla's aan één kant dun met olie. Pak 2 koekenpannen. Leg in elke pan een tortilla met de oliekant op de bodem, maar zet het vuur nog niet aan. Meng de ui en kruiden door de kaas. Verdeel wat van het kaasmengsel over de tortilla’s in de pan, leg op elk 3 plakken courgette, 2 plakken ham en weer 3 plakken courgette. Strooi hierop nog wat van het kaasmengsel en dek af met een tortilla, met de oliekant naar boven. Bak deze 'tortillasandwiches' (quesadilla’s) 3-4 min. op middelhoog vuur. Keer het geheel voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant in 3-4 min. goudbruin. Laat de quesadilla’s op een bord glijden, houd ze warm onder aluminiumfolie en bak op dezelfde manier nog 2 quesadilla’s. Meng de andijvie met de koriander, 2 el olie en het citroensap. Leg op elke quesadilla een bergje andijviesalade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 58 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.