Chi­ne­se kip­pen­soep met spi­na­zie

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 169

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook en gember tot ze geuren. Voeg de champignons toe en bak ze in 2-3 minuten gaar. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan, schenk er 1 liter water bij en breng dit aan de kook. Voeg de sojasaus, de kip en de mie toe en laat de soep nog 8-10 minuten zachtjes koken tot de kip en mie nét gaar zijn. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Breng de soep op smaak met peper en nog wat sojasaus en serveer hem in diepe borden of kommen.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.