Kaas­fon­due met bier

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfondueset of pan met dikke bodem en rechaud

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de bleekselderijstengels in de lengte met een dunschiller. Snijd ze in stukken van 10 cm en halveer ze in de lengte. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en rode peper zachtjes, tot ze geuren. Schep het mengsel op een bord en laat de pan iets afkoelen. Schenk het bier en 100 ml water bij het bakvet en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Roer in een kommetje de maizena glad met 1 el water en roer dit papje door het kaasmengsel. Blijf roeren tot de fondue glad en gebonden is. Breng op smaak met (versgemalen) peper en strooi de rode peper en knoflook erover. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer de fondue met de bleekselderijstengels en het stokbrood.

Tip:

Als de kaasfondue niet mooi bindt, wil een drupje citroensap nog wel eens helpen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.