Ha­ring­sa­la­de met wor­tel­tjes

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelschijfjes in ca. 10 min. gaarkoken. 250 g prei laatste min. meekoken. Afgieten en onder koude kraan koud spoelen. 50 g prei heel fijnsnijden. Peterselie fijnsnijden. Worteltjes over 4 grote platte borden verspreiden. Appel schillen, vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm snijden. In schaal mengen met fijngesneden prei, helft peterselie, mosterd, azijn, suiker en olie. Roeren tot suiker is opgelost. Aardappel in ruime schaal mengen met prei, haring in roomsaus en rest peterselie. Salade in midden van wortels scheppen. Appelmengsel over wortel scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 598 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.