Ge­bak­ken tar­taartjes met ko­ri­an­der­olie

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak koriander schoon en snijd 1/3 fijn. Pureer rest van koriander in beker met 1 teentje knoflook, 3/4 dl olie en naar smaak wat zout. Maak citroen schoon, rasp schil en pers sap uit. Kook worteltjes in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Verwarm in ruime koekenpan 3 el olijfolie en bak aardappeltjes in ca. 10 min. gaar en krokant. Voeg rest knoflook, rest koriander, gekookte worteltjes en citroenschil toe. Voeg naar smaak sambal, citroensap, zout en peper toe. Verwarm ondertussen in ruime koekenpan rest van olie en bak tartaartjes in 6-8 min. aan beide kanten gaar. Leg tartaartjes op 4 borden, schenk korianderolie naar smaak erover. Serveer kruidige wortel-aardappelmengesel erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Gebakken tartaartjes met korianderolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken tar­taartjes met ko­ri­an­der­olie

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje verse koriander
  • 1½ dl olijfolie

Pel knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak koriander schoon en snijd 1/3 fijn. Pureer rest van koriander in beker met 1 teentje knoflook, 3/4 dl olie en naar smaak wat zout.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 zakjes Parijse worteltjes
  • 1 zak aardappeldobbelsteentjes

Maak citroen schoon, rasp schil en pers sap uit. Kook worteltjes in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Verwarm in ruime koekenpan 3 el olijfolie en bak aardappeltjes in ca. 10 min. gaar en krokant.

3
3
  • 1 mespunt sambal oelek

Voeg rest knoflook, rest koriander, gekookte worteltjes en citroenschil toe. Voeg naar smaak sambal, citroensap, zout en peper toe.

4
4
  • 2 bakjes tartaartjes

Verwarm ondertussen in ruime koekenpan rest van olie en bak tartaartjes in 6-8 min. aan beide kanten gaar. Leg tartaartjes op 4 borden, schenk korianderolie naar smaak erover. Serveer kruidige wortel-aardappelmengesel erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.