Cho­co­la­de­pe­ren-se­mif­red­do

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 746 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, kaneel, poedersuiker en het citroensap met de staafmixer.
  2. Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe de chocolade en Soya cuisine in een steelpan en laat op laag vuur al roerend smelten. Voeg als het mengsel mooi glad is de gepureerde peer toe. Laat iets afkoelen. Schenk het mengsel in de diepvriesbak en laat in 3 uur bevriezen. Roer de eerste 2 uur elke 30 min. door. Verdeel de semifreddo over 4 schaaltjes en schaaf er 50 gram chocolade over.

Tip:

100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De chocolade wordt echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 746 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Chocoladeperen-semifreddo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­pe­ren-se­mif­red­do

1
1
  • 4 handperen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 15 el poedersuiker
  • 1 el citroensap

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, kaneel, poedersuiker en het citroensap met de staafmixer.

2
2
  • 250 g chocolade extra puur 72%
  • 250 ml Alpro Soya cuisine

Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe de chocolade en Soya cuisine in een steelpan en laat op laag vuur al roerend smelten.

3
3

Voeg als het mengsel mooi glad is de gepureerde peer toe. Laat iets afkoelen. Schenk het mengsel in de diepvriesbak en laat in 3 uur bevriezen. Roer de eerste 2 uur elke 30 min. door.

4
4
  • 50 g chocolade extra puur 72%

Verdeel de semifreddo over 4 schaaltjes en schaaf de rest van de chocolade erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.