Kip met gem­ber­jus en ker­rie­aard­ap­pel­tjes

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 bolletjes gember grof snijden. Kipfilets bestrooien met wat zout en peper. In koekenpan 25 g boter smelten en op hoog vuur kipfilets in 3 min. aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilets op laag vuur in ca. 15 min. gaarbakken. Ondertussen wortels in ca. 8 min. beetgaar koken. Krieltjes in ca. 8 min. gaarkoken. 300 ml water en inhoud zakje Jus toevoegen aan kip en al roerend aan de kook brengen. Stukjes gember, naar smaak scheutje gembersiroop (uit potje) en citroensap toevoegen. Krieltjes afgieten en mengen met kerriepoeder en rest boter. Kipfilet op 4 borden leggen, wortels ernaast leggen en jus erover schenken. Kerriekrieltjes erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 418 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.