Por­tu­gees vis­scho­tel­tje

Gekruide kabeljauw onder een dakje van romige puree: klinkt goed, toch?

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gekruide kabeljauw onder een dakje van romige puree: klinkt goed, toch? 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 2 cm. en bestrooi met 1 tl zout. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de koriander fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Rasp de citroenschil erboven en bak 2 min. mee. Voeg de kabeljauw toe en bak 2 min. mee. Pers de citroen. Voeg de snijbonen toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  2. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de rest van de olie, koriander, citroensap, peper en eventueel zout. Schep het vismengsel in de ovenschaal. Bedek het vismengsel met de aardappelpuree en laat in de oven in ca. 10 min. lichtbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 497 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 34-35

Portugees visschoteltje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Por­tu­gees vis­scho­tel­tje

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 240 g kabeljauwfilet
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 2 el olijfolie

Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 2 cm. en bestrooi met 1 tl zout. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de koriander fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. al omscheppend op hoog vuur.

3
3
  • 1½ tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 600 g snijbonen

Breng op smaak met knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Rasp de citroenschil erboven en bak 2 min. mee. Voeg de kabeljauw toe en bak 2 min. mee. Pers de citroen. Voeg de snijbonen toe en bak 1 min. mee.

4
4

Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 270 g aardappelpuree

Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de rest van de olie, koriander, citroensap, peper en eventueel zout. Schep het vismengsel in de ovenschaal.

6
6

Bedek het vismengsel met de aardappelpuree en laat in de oven in ca. 10 min. lichtbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.