Fi­let met spek en bloem­kool­sa­la­de

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelen halveren en verdelen over 8 vellen aluminiumfolie. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Op barbecue in ca. 20 min. gaarpoffen, zo nu en dan keren. Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten en koud afspoelen. Filetlapjes bestrooien met zout, peper en beetje salie. In de lengte oprollen. Met spek omwikkelen. Op barbecue in ca. 5 min. gaar en krokant laten worden. Peterselie fijnsnijden. Ui pellen en fijnsnijden. 3 el mayonaise mengen met 2/3 peterselie en 2/3 ui. Naar smaak zout en peper toevoegen. In schaal dressing maken van rest mayonaise, azijn, 3 el water, zout en peper naar smaak. Met rest peterselie, rest ui en bloemkoolroosjes mengen. Filets, aardappels in aluminiumfolie en mayosausje over 4 borden verdelen. Serveer met bloemkoolsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 567 kcal
  • eiwit 567 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.