Sal­tim­boc­ca met cour­get­te­sa­la­de

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Leg op elke schnitzel een blaadje salie en daarop een plakje ham. Druk goed aan.
  2. Rasp de courgette grof in de keukenmachine en schep in een schaal om met de munt. Snijd de tomaten fijn en voeg met 2-3 el olie uit het potje toe bij de courgette. Voeg peper en zout toe.
  3. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg het vlees er op de hamkant in en bak op middelhoog vuur 3-4 min. Bak de andere kant 2-3 min. Leg de schnitzels met de hamkant naar boven op 4 warme borden. Roer de wijn en eventueel wat water door het bakvet en laat even koken. Schep de jus over het vlees en serveer met de courgettesalade.

Tip:

In plaats van kalfsschnitzel kun je voor dit gerecht ook kalkoenschnitzel gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.