Groen­te­la­sag­ne

(224)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 224

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en wortel op laag vuur 3-4 min. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin. Doe de spinazie erbij en laat het op laag vuur ontdooien. Roer de kaas (75 g per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 min. Voeg een flinke scheut melk toe en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe. Voeg pas een scheut melk toe als de vorige scheut volledig is opgenomen. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Smelt er al roerend de kaas (75 g per 4 personen) in en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in en doe in de schaal een deel van de groenten, kaassaus en lasagnevellen. Herhaal twee keer. Eindig met een royaal met saus bestreken groentelaag. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne

1
1
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 250 g champignons

Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en wortel op laag vuur 3-4 min. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin.

3
3
  • 450 g spinazie
  • 75 g geraspte lichtbelegen kaas

Doe de spinazie erbij en laat het op laag vuur ontdooien. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 min.

6
6
  • 500 ml volle melk

Voeg een flinke scheut melk toe en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe.

Tip: Voeg pas een scheut melk toe als de vorige scheut volledig is opgenomen.

7
7
  • 75 g geraspte lichtbelegen kaas

Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Smelt er al roerend de kaas in en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 250 g lasagnebladen

Vet de ovenschaal in en doe in de schaal een deel van de groenten, kaassaus en lasagnevellen. Herhaal twee keer.

9
9
  • 50 g geraspte lichtbelegen kaas

Eindig met een royaal met saus bestreken groentelaag. Strooi de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.