Ra­vi­o­li met aard­ap­pel-peco­ri­n­o­vu­l­ling

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 740 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • pastamachine of deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kneed de bloem, 4 eieren, 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout tot een soepele deegbal en laat die in folie minimaal 30 minuten rusten. Kook de aardappels gaar. Splits 1 ei. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de eierdooier, de knoflook, de kaas, 1 eetlepel tijm en zout en peper. Rol het deeg uit met de deegroller of pastamachine tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak. Schep bergjes vulling op 2,5 cm van elkaar op een pastavel. Strijk dun eiwit uit rondom de vullingen, leg er een tweede pastavel over en druk dat rondom de vullingen goed aan. Snijd de zijkanten tot op 1 cm van de vullingen af en snijd het deeg tussen de vullingen door los). Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig en verkruimel hem. Kook de ravioli in ruim water met zout in 4-5 minuten gaar, schep ze er met een schuimspaan uit. Garneer ze met de pancetta en de tijm en druppel er nog wat olie over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.