Ri­sot­to­bal­le­tjes met to­nijn

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Meng de helft van de tonijn in een kom met het paprikapoeder, de kappertjes en peper en zout naar smaak en kneed tot het plakkerig is. Schep de andere helft van de tonijn door de risotto. Verdeel de risotto in 12 porties en vorm met vochtige handen balletjes. Druk met je duim in elke risottobal een gat en doe hier een twaalfde deel van het tonijnmengsel in. Maak het gat dicht en kneed de risottobal mooi rond. Doe hetzelfde met de andere risottoballen. Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de risottoballen eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de risottoballen met 4- 6 tegelijk in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat in een vergiet met keukenpapier uitlekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 107 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.