Fra­go­le al vi­no ros­so

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast. Rasp van de citroen de schil eraf. Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden. Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.

Tip:

Hoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.