Ri­beye met pan­cet­ta en tui­n­erw­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 120 ml olie, azijn, peterselie, oregano en knoflook tot een marinade. Leg het vlees in een schaal, schenk de marinade erover en zet 8 uur afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.
  2. Bak de pancetta in een hapjespan zonder olie of boter op laag vuur uit. Neem uit de pan.
  3. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Neem het vlees uit de marinade, schraap de knoflook en kruiden eraf en gril het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, bestrooi met zout en veel peper en druppel er wat marinade over. Laat even rusten.
  4. Doe de tuinerwten met de rest van de olie, suiker, sjalot en 2 el water in de hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Kook de tuinerwten op hoog vuur 2-3 min. tot het water is verdampt. Verdeel de pancetta erover en serveer met het vlees (bistecca).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 62 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.