Ra­vi­o­li aper­ti

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken in een vergiet, druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta, de mortadella, het ei, de bloem en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestuif je handen met bloem en vorm 40 ovale balletjes van het mengsel. Breng intussen in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de balletjes ravioli in 4-5 porties gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze tot gebruik warm onder aluminiumfolie. Verwarm intussen in een andere pan de boter met de salie. Schenk de salieboter over de ravioli en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.