Kro­kan­te tofu met Thai­se noe­del­sa­la­de

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoenen uitpersen. In platte lage schaal 2 el limoensap, 6 el ketjap en 1/2 tl kerriepoeder mengen. Tofu in 12 plakken snijden en goed droog deppen. In grote koekenpan olie verhitten en hierin tofu om en om in ca. 8 min. knapperig en bruin bakken. Tofu in schaal in limoen-ketjapmengsel leggen en een paar keer keren. Broccoli in kleine roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden. In ruime pan in laag kokend water met 1 tl zout 5 min. koken. Woknoedels toevoegen, na 1 min. noedels uit elkaar trekken en 3 min. meekoken. Afgieten, onder koude kraan afspoelen en laten uitlekken. Uien pellen en in reepjes snijden. In ruime schaal rest limoensap, 4 el ketjap, 1 1/2 el kerriepoeder en kokosmelk mengen. Ui, taugé, broccoli en noedels erdoor scheppen. Salade en tofu over 4 borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 832 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 48 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.