Kaas­flens­jes met ma­ïs, sla en ham

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In een ruime schaal bloem, met 1 tl zout, 1/2 tl peper, paprikapoeder, ei en helft van melk roeren tot dik beslag. Rest melk en 1 dl water beetje bij beetje toevoegen. Kaas erdoor roeren. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïskorrels laten uitlekken. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. In ruime schaal uitjes, maïs, reepjes sla, ham en 1/2 tl peper mengen. In 2 koekenpannen elk 1/2 tl olie verhitten, sauslepel beslag in elke pan scheppen, beslag over bodem laten lopen zodat bodem bedekt is. Flensjes aan beide kanten bruinbakken. Op bord laten glijden en afgedekt warm houden. Rest flensjes bakken (ca. 12). Op elk flensje slablad leggen, paar lepels van maïsmengsel erop scheppen en 1 el dressing erover scheppen. Flensjes oprollen of dubbelvouwen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 778 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.