Fran­se ui­en­piz­za

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
4 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien afgedekt op matig vuur in 20-25 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Schep af en toe om. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk de naden goed dicht. Vorm een opstaand randje door de randen twee keer terug te vouwen. Bestrijk de rand met de rest van de olijfolie. Strooi de suiker over de uien, laat smelten en lichtbruin kleuren. Strooi er tijm en zout en peper naar smaak over. Schep de uien uit de pan en verdeel ze over de deegbodem. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de uien en daarbovenop de olijven. Bak de pizza in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Tip:

Prijs per persoon 0.96 (in 2007)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 48 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.