Ita­li­aan­se la­sag­ne

(832)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 832

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in een antiaanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.
  3. Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Italiaanse lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 g gehakt half-om-half

Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in een antiaanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee.

3
3
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 25 g margarine
  • 2 el tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk

Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.

5
5
  • 2 g margarine
  • 250 g lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus.

6
6
  • 100 g geraspte belegen kaas

Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.