Oos­ter­se vlees­spies­jes met rijst­sa­la­de

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm). Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min. laten trekken. Plakjes vlees in de lengte aan satéstokjes rijgen. Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper. In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca. 4 min.). Sla door rijstsalade scheppen. Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen. Chilisaus er apart bij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 607 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.