Ge­gra­ti­neer­de Pro­ven­çaal­se groen­te­soep

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Uit 4 boterhammen zo groot mogelijke rondjes zonder korst snijden of uitsteken met een kopje. Broodrondjes in grote koekenpan in 2 el olie om en om bakken (2 aan 2). Op keukenpapier laten uitlekken. Gebakken broodrondjes met kruiden bestrooien en dik met kaas bedekken. In diepe soeppan 3 el olie verhitten en wokgroenten 3 min. roerbakken. 1 1/2 l koud water toevoegen. Soeppoeder erdoor kloppen met een garde en aan de kook brengen. Met deksel op pan 5 min. laten koken. Op smaak brengen met zwarte peper. Soep in 4 brede diepe kommen scheppen. Broodrondje met kaas in elke kom leggen. Op rooster onder grill zetten en kaas in ca. 3 min. lichtbruin laten worden. Rest brood erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.