Ba­si­li­cum­ijs met pis­ta­che­no­ten

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • vijzel
  • diepvriesdoos (inhoud ca. 1 liter)
  • ijsmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom de eidooiers en suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eidooiers erdoor. Zet de pan op laag vuur, schep er 1 tl maizena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen.
  2. Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine in 20 min. tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in minimaal 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen iedere 30 min. met een vork om. Schep op 6 koekjes een laag ijs en dek het af met de rest van de koekjes.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.