Si­naas­ap­pel-avo­ca­do­sa­la­de

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch 4 personen
3 76

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schep de ui om met 2 eetlepels citroensap en laat even staan. Snijd de avocado's in dunne plakjes en besprenkel ze met 4 eetlepels citroensap, peper en zout. Snijd de oranje schil ruim van de sinaasappels, zodat je ook de witte schil erafsnijdt. Snijd de sinaasappel nu in plakken. Klop een dressing van de mosterd, de honing en de olie, breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schik de avocado met de sinaasappel en de ui op de borden en druppel de dressing erover. Bestrooi de salade met de kaas, de peterselie en de olijven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.