Gar­na­len­cur­ry

(300)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 300

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de reuzegarnalen ontdooien. Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur. Schep voorzichtig 4 el van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 min.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil (1 tl per halve citroen) er vanaf en pers de limoen uit. Voeg de basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes koken. Kook de garnalen 4-5 min. mee, tot ze helemaal roze zijn.
  3. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi voor het serveren de curry met de rasp en het basilicum. Pel de garnalen aan tafel en serveer er een bakje water met citroen bij om de vingers in af te spoelen.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cur­ry

1
1
  • 500 g reuzegarnalen
  • 2 el olie
  • 2 el Thaise groene currypasta

Laat de reuzegarnalen ontdooien. Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur.

2
2
  • 400 ml kokosmelk

Schep voorzichtig 4 el van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 min.

3
3
  • ½ limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil (1 tl per halve citroen) er vanaf en pers de limoen uit.

4
4
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el vissaus

Voeg de basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Kook de garnalen 4-5 min. mee, tot ze helemaal roze zijn. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi voor het serveren de curry met de rasp en het basilicum.

6
6

Pel de garnalen aan tafel en serveer er een bakje water met citroen bij om de vingers in af te spoelen.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.