Oos­ter­se bouil­lon

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de stengel citroengras in de lengte doormidden. Breng de fond met een gelijke hoeveelheid water, het citroengras, de gember en de vissaus aan de kook en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken. Snijd de peultjes in een ruitvorm. Kook het wit van de bosui en de peultjes 2-3 minuten mee met de bouillon en verwarm de laatste minuut de garnalen mee. Breng de soep eventueel extra op smaak met vissaus. Verwijder voor het serveren het citroengras en de gember uit de bouillon en strooi de rode peper erover en het groen van de bosui.

Tip:

Laat voor een pittige soep de rode peper een paar minuten meekoken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.