Man­go­rol­le­tjes met ge­stoofd rund­vlees

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem en bak hierin de ui en de knoflook totdat ze lichtbruin kleuren. Schep het vlees erbij en bak al omscheppend op hoog vuur circa 2 minuten, tot het rondom bruin ziet. Schep de gemberpoeder, tamarinde en sambal bij het vlees in de pan en bak even mee. Schenk er 300 ml lauw water bij. Breng het stoofvlees aan de kook en voeg de cocoscrème toe. Laat het smelten en roer het geheel goed door. Laat in 2 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven met de deksel schuin op de pan. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in de lengte langs de pit in lange plakken. Schep op elke plak mango een lepeltje stoofvlees en rol de mangoplakken op. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.