Chi­ne­se loem­pia

  • bijgerecht
  • 10 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht 10 stuks
3 104

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan

Bereiden

  1. Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan.
  2. Schrap de winterpeen. Snijd hem in stukken van ca. 5 cm en daarna in de lengte in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in de lengte in dunne reepjes. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei.
  3. Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.
  4. Verhit ondertussen het frituurvet tot 175 °C. Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chinese loempia

terug naar recept

Chi­ne­se loem­pia

1
1
  • 10 vellen filodeeg
  • 160 g kipfilet

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Snijd de kipfilet in reepjes.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 2 el Japanse sojasaus

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan.

3
3
  • 1 winterpeen
  • 1 ei

Schrap de winterpeen. Snijd hem in stukken van ca. 5 cm en daarna in de lengte in dunne plakken.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

4
4
  • 1 ei

Snijd vervolgens de plakken in de lengte in dunne reepjes. Klop het ei los.

5
5
  • 50 g taugé

Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm.

6
6

Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei.

7
7

Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op.

8
8

Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.

9
9

Verhit ondertussen het frituurvet tot 175 °C.

10
10

Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.