Chi­ne­se loem­pia

  • bijgerecht
  • 10 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(99)waardeer
chinees bijgerecht 10 stuks
3 99

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 minuten staan. Schrap de winterpeen, snijd hem in de lengte in drieën en vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei. Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier. Verhit intussen het frituurvet tot 175 °C. Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 minuten goudbruin en gaar.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.