In­di­a­se sa­mo­sa

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 12 stuks
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.
  2. Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Indiase samosa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se sa­mo­sa

1
1
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 25 g tuinerwten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes.

2
2

Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar.

3
3
  • 1 el milde Indiase currypasta

Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.

4
4
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart

Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden.

5
5

Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel.

6
6
  • 2 el olie

Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie.

7
7

Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.