Thai­se kip­pen­soep

(403)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht 6 personen
3 403

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het citroengras in stukken. Maak de champingnons schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de kipfilet totdat deze lichtbruin ziet. Bak al omscheppend op hoog vuur het citroengras, de peper, gember en champignons mee, totdat ze een sterke geur afgeven. Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
  3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum fijn en bestrooi de soep voor het serveren met het basilicum.

serveertip:

Bewaar een paar hele blaadjes basilicum voor de garnering.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­pen­soep

1
1
  • 1 stengel citroengras
  • 250 g champignons
  • 2 cm verse gemberwortel

Snijd het citroengras in stukken. Maak de champingnons schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Snijd de gemberwortel in plakken.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olie

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de kipfilet totdat deze lichtbruin ziet.

4
4

Bak al omscheppend op hoog vuur het citroengras, de peper, gember en champignons mee, totdat ze een sterke geur afgeven.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum fijn en bestrooi de soep voor het serveren met het basilicum.

serveertip:

Bewaar een paar hele blaadjes basilicum voor de garnering.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.