Griek­se tzat­zi­ki

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht 4 personen
3 198

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat 5 min. in een vergiet uitlekken. Dep de komkommer droog en schep om met de olie en de yoghurt. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met de munt, citroensap, peper en zout.

combinatietip:

Lekker bij Marokkaanse lamsspiesjes (www.ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se tzat­zi­ki

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.

2
2

Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat 5 min. in een vergiet uitlekken.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 150 g volle yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl citroensap

Dep de komkommer droog en schep om met de olie en de yoghurt. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met de munt, citroensap, peper en zout.

combinatietip:

Lekker bij Marokkaanse lamsspiesjes (www.ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.