Me­di­ter­ra­ne cour­get­te­sa­la­de met wit­te kaas

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de harde onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte in lange repen. Bestrijk de courgetterepen dun met olie en gril ze in 2-3 porties in 2 minuten per kant gaar. Draai ze halverwege een kwartslag zodat een ruitpatroon ontstaat. Bedruppel de plakken warme courgette met citroensap en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk ook de tomaatjes dun met olie en gril ze 2-3 minuten in de grillpan. Rooster in een koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten in 3-4 minuten op middelhoog vuur goudbruin, laat ze daarna afkoelen. Schepde rucola om met de plakken courgette en legde tomaatjes erop. Bestrooi de salade met depijnboompitten, kaas en (versgemalen) peper naar smaak. De salade kan lauw of koud worden geserveerd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.