Ma­sa­lakip met boon­tjes

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook en rasp de ui. Meng in een kommetje de kerriepoeder met de knoflook, ui, sambal, peper en de helft van de olie. Wrijf de drumsticks rondom in met deze masala. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de drumsticks rondom bruin. Schil en snijd de aardappelen in de lengte in grove stukken en leg ze met de laurierblaadjes tussen de drumsticks in de hapjespan.
  2. Voeg het water toe en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook en stoof de kip afgedekt in 20-30 min. zachtjes gaar. Snijd ondertussen de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-15 min. gaar. Serveer de masalakip met de boontjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Masalakip met boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­sa­lakip met boon­tjes

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 el kerriepoeder
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el olijfolie

Pers de knoflook en rasp de ui. Meng in een kommetje de kerriepoeder met de knoflook, ui, sambal, peper en olie.

2
2
  • 2 drumsticks
  • 2 el olijfolie

Wrijf de drumsticks rondom in met deze masala. Verhit de olie in een hapjespan en bak de drumsticks rondom bruin.

3
3
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 laurierblaadjes

Schil en snijd de aardappelen in de lengte in grove stukken en leg ze met de laurierblaadjes tussen de drumsticks in de hapjespan.

4
4
  • 300 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook en stoof de kip afgedekt in 20-30 min. zachtjes gaar.

5
5
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-15 min. gaar.

6
6

Serveer de masalakip met de boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.