Star­dust 110 (prei­scho­tel met gei­ten­kaas)

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de prei in stukken van 5 centimeter. Was ze zorgvuldig, zodat er geen zandkorrels meer tussen zitten. Kook de prei in 10 minuten beetgaar.
  2. Klop een dikke vinaigrette van de olie met het citroensap, de mosterd en de dragon en verdun deze vinaigrette met 4-5 eetlepels van de groentebouillon. Breng op smaak met zout.
  3. Haal de stukken prei uit de pan met een schuimspaan en doe ze over in een bak. Schenk de vinaigrette erover en laat de prei hierin 30 minuten afkoelen. Neem de prei uit de vinaigrette (bewaar de vinaigrette), leg de stukken op een schaal en verdeel de kaas erover. Druppel er nog wat vinaigrette overheen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.