Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Su­ri­naam­se brui­ne bo­nen met rijst

(187)waardeer
Een lekker oosters recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, olie, ui, verse gemberwortel, zuurkoolspek, tomatenpuree, tomaten, kippenbouillontablet, suiker, nootmuskaat, rijst, rode pepers, bruine bonen en selderij Oosters hoofdgerecht 4 personen 640 kcal
3 187

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en de gember. Voeg het zuurkoolspek toe en bak het geheel 3-4 minuten. Roer de tomatenpuree, de tomaten, de bouillontablet, de suiker, de nootmuskaat en 100 ml water erdoor en laat het geheel, met de deksel op de pan, 30 minuten op laag vuur stoven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pepers open, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de peper, de bonen en de helft van de selderij toe aan het groentenkruidenmengsel en laat dit nog 10 minuten meestoven. Bestrooi de bruine bonen met de rest van de selderij en serveer met de rijst. Lekker met een zoetzure komkommersalade (zie www.ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 640 kcal
  • Eiwit 27 g
  • Vet 27 g
  • Koolhydraten 72 g
Tags
Pittigheid