Su­ri­naam­se brui­ne bo­nen met rijst

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht 4 personen
3 202

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en de gember. Voeg het zuurkoolspek toe en bak het geheel 3-4 min.
  2. Snijd de tomaten in blokjes. Verbrokkel de bouillontablet boven de pan. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker, nootmuskaat en het water erdoor en laat het, met de deksel op de pan, 30 min. op laag vuur stoven.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Snijd de selderij fijn. Voeg de peper, bonen en de helft van de selderij toe aan het groentenkruidenmengsel en laat dit nog 10 min. meestoven. Bestrooi de bruine bonen met de rest van de selderij en serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met een zoetzure komkommersalade.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Surinaamse bruine bonen met rijst

terug naar recept

Su­ri­naam­se brui­ne bo­nen met rijst

1
1
  • 1 ui
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 2 el olie

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 200 g zuurkoolspek

Voeg het zuurkoolspek toe en bak het geheel 3-4 min.

3
3
  • 2 tomaten
  • 1 kippenbouillontablet

Snijd de tomaten in blokjes. Verbrokkel de bouillontablet boven de pan.

4
4
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 100 ml kraanwater

Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker, nootmuskaat en het water erdoor en laat het, met de deksel op de pan, 30 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 250 g Surinaamse rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 3 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 40 g selderij
  • 720 g bruine bonen

Snijd de selderij fijn. Voeg de peper, bonen en de helft van de selderij toe aan het groentenkruidenmengsel en laat dit nog 10 min. meestoven.

8
8

Bestrooi de bruine bonen met de rest van de selderij en serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met een zoetzure komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.