Rijst met pit­tig ge­wok­te sei­zoens­groen­ten

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de paprika met de sperziebonen al omscheppend 3-4 min. op hoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de prei en het citroensap bij de wokgroenten en bak ze nog 1-2 min. al omscheppend mee. Breng de wokgroenten pittig op smaak met de sambal en het zout. Schep de rijst in vier kommen en verdeel er de wokgroenten over. Lekker met seroendeng (Indonesisch strooisel van kokos en pinda).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.