Zoe­te pu­ree met ge­gril­de ri­beye en chi­michur­ri

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de maïs met een scherp mes van de kolven (of gebruik de maïs uit blik) en doe de maïskorrels met de zoete aardappels en een mespunt zout in een pan met een flinke bodem water. Breng met de deksel op de pan aan de kook, kook de aardappels en de maïs in 15-20 minuten gaar. Schep de pepers om met de peterselie, oregano, azijn en olie, breng de chimichurri op smaak met zout (en eventueel nog wat versgemalen peper). Verwarm de melk. Giet het aardappel-maïsmengsel af en doe de boter en de melk erbij. Stamp het met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit een grillpan. Bestrijk de ribeyes met de chimichurri. Grill ze in 4 minuten op hoog vuur gaar, bruin vanbuiten, rood vanbinnen. Snijd het vlees in stukken. Serveer het vlees op de zoete puree met extra chimichurri naar smaak. Lekker met een salade van radijsjes en cherrytomaten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.