Em­pan­a­da's met groe­ne-pe­per­sal­sa

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 6 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kneed het bakmeel, de boter, 2 eieren en 2-3 el water tot een deeg. Laat het ca. 30 min. rusten in folie. Schep de pepers, bosui, koriander en knoflook om met de olie en breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de cayennepeper om met de kip, chorizo en olijven en bestrooi met zout en peper. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol ze dun uit tot ronde plakken, beleg de helft van elke plak met 1/6 van het kip-chorizo-olijvenmengsel. Vouw de plakken dubbel en duw het randje dicht. Klop 1 ei los en bestrijk de empanada's ermee. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in 30 min. gaar en goudbruin. Serveer met de groene-pepersalsa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.