Kip in ci­troen­saus met groe­ne cous­cous

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel broccoli in kleine roosjes, snijd steel in dunne plakjes en was. Snijd kipfilets in 6 grote stukken.
  2. Doe couscous in schaaltje en schenk kokend water erover, laat 6 min. wellen. Verhit in een koekenpan boter. Bak de kip 5 min. al omscheppend. Roer bouillonblokje, 1/2 dl water, citroensap en suiker erdoor, breng tegen de kook aan. Roer crème fraîche erdoor, laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensoep. Schep de gewelde couscous in een stoompan of mand, leg de broccoli erop en stoom in ca. 5 min gaar.
  3. Meng de couscous en broccoli en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden en verdeel kip met erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 489 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 26-27

Kip in citroensaus met groene couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in ci­troen­saus met groe­ne cous­cous

1
1
  • 600 g broccoli
  • 350 g kipfilets

Verdeel broccoli in kleine roosjes, snijd steel in dunne plakjes en was. Snijd kipfilets in 6 grote stukken.

2
2
  • 250 g couscous
  • 25 g boter
  • 350 ml kraanwater

Doe couscous in schaaltje en schenk kokend water erover, laat 6 min. wellen. Verhit in een koekenpan boter. Bak de kip 5 min. al omscheppend.

3
3
  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 el citroensap
  • 2 el suiker
  • 125 ml crème fraîche

Roer bouillonblokje, 1/2 dl water, citroensap en suiker erdoor, breng tegen de kook aan. Roer crème fraîche erdoor, laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

4
4

Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensoep. Schep de gewelde couscous in een stoompan of mand, leg de broccoli erop en stoom in ca. 5 min gaar.

5
5

Meng de couscous en broccoli en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden en verdeel kip met erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.