Ge­roos­ter­de var­kens­haas met spi­na­zie en avo­ca­do

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de sinaasappel uit. Roer de currypasta los met de helft van het sinaasappelsap en 2 el van de olie. Pers de knoflook erboven. Wrijf het varkenshaasje hiermee in en laat 15 min. rusten.
  2. Rooster het vlees op hoog vuur rondom bruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vet). Plaats een deksel schuin op de pan en laat het vlees op middelhoog vuur in 10-15 min. net gaar worden. Keer regelmatig.
  3. Klop ondertussen in een grote kom de rest van het sinaasappelsap tot een dressing met de rest van de olijfolie, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie en de basilicumblaadjes erdoor. Verwijder het vel van de bietjes en snijd in blokjes.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verdeel de spinazie over diepe borden en leg de bietjes en avocado erop. Snijd het varkenshaasje in dunne plakken en leg de plakken op de groenten.

combinatietip:

Lekker met volkorenbolletjes.

Tip:

Spinazie is een heel gezonde groente, rijk aan onder meer foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd, een veelzijdige vitamine die onder andere belangrijk is voor de groei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Geroosterde varkenshaas met spinazie en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de var­kens­haas met spi­na­zie en avo­ca­do

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 2 tl Indiase currysaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Pers de sinaasappel uit. Roer de currypasta los met de helft van het sinaasappelsap en de olie. Pers de knoflook erboven.

2
2
  • 250 g varkenshaas

Wrijf het varkenshaasje hiermee in en laat 15 min. rusten. Rooster het vlees op hoog vuur rondom bruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vet).

3
3

Plaats een deksel schuin op de pan en laat het vlees op middelhoog vuur in 10-15 min. net gaar worden. Keer regelmatig.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl mosterd

Klop ondertussen in een grote kom de rest van het sinaasappelsap tot een dressing met de olijfolie, mosterd en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 30 g verse basilicum
  • 1 kg gekookte bietjes

Schep de spinazie en de basilicumblaadjes erdoor. Verwijder het vel van de bietjes en snijd in blokjes.

6
6
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken.

7
7

Verdeel de spinazie over diepe borden en leg de bietjes en avocado erop. Snijd het varkenshaasje in dunne plakken en leg de plakken op de groenten.

combinatietip:

Lekker met volkorenbolletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.