Oos­ter­se zalm op een bed­je van peul­tjes

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in kleine blokjes. Spoel de peultjes in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een kom met de komkommer, 3/4 van de koriander, de radijs, 1 el limoensap, 2 el olie en (versgemalen) zwarte peper naar smaak. Snijd de zalmfilet in vieren en wrijf de stukken in met peper en een mespunt zout. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op zacht vuur in 4-6 min. gaar. Keer ze halverwege en besprenkel met de rest van het limoensap. Schep de peultjes en de komkommer op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Schenk het bakvocht erover en bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.

Tip:

Omega 3-vetten zijn zo gezond, dat ze ? net als vitamines ? worden aanbevolen. In vette vis, zoals zalm, is deze Omega 3 rijk vertegenwoordigd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.