Zo­mer­s­tamp­pot van spi­na­zie en ro­de ui

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de pinda's grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.
  2. Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook. Roer de zakjes pureepoeder erdoor. Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor. Verwarm op laag vuur 5 min. door. Schep de pinda's erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 723 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 24-25

Zomerstamppot van spinazie en rode ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot van spi­na­zie en ro­de ui

1
1
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 225 g knapperige dry roast pinda's

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de pinda's grof.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.

3
3
  • 500 ml melk
  • 400 ml kraanwater
  • 240 g aardappelpuree

Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook. Roer de zakjes pureepoeder erdoor.

4
4
  • 900 g spinazie

Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor. Verwarm op laag vuur 5 min. door.

5
5

Schep de pinda's erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.