Kal­koen­fi­let met gem­ber

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de ketjap met de helft van de gember en de helft van de knoflook. Marineer de kalkoen in de ketjap en laat even staan.
  2. Besprenkel de courgette met de olie en bestrooi met de rest van de knoflook, peper en zout. Grill de kalkoenfilet en de courgetteplakken aan beide kanten bruin en gaar in ca. 4 min. Bak intussen in een koekenpan zonder boter of olie de rest van de gember 2 min. en meng het met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gemberrijst met de kalkoenfilet en courgette. Serveer de barbecuesaus er apart bij.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 24-25

Kalkoenfilet met gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­fi­let met gem­ber

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 250 g witte rijst
  • 2 courgettes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes.

3
3
  • 75 tenen verse gember
  • 1 knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 3 el ketjap manis
  • 350 g kalkoenfilet à la minute

Meng de ketjap met de helft van de gember en de helft van de knoflook. Marineer de kalkoen in de ketjap en laat even staan.

5
5
  • 3 el olijfolie

Besprenkel de courgettes met de olie en bestrooi met de rest van de knoflook, peper en zout.

6
6

Grill de kalkoenfilet en de courgetteplakken aan beide kanten bruin en gaar in ca. 4 min.

7
7

Bak intussen in een koekenpan zonder boter of olie de rest van de gember 2 min. en meng het met de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 260 ml saus

Serveer de gemberrijst met de kalkoenfilet en courgette. Serveer de barbecuesaus er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.